foto: ©Rukometni Savez Srbije
foto: ©Rukometni Savez Srbije

Nova lica u rukometnoj reprezentaciji: Nisam verovao kada sam video Đeronin poziv

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 11:56

Matija Nikolić prvi put sa reprezentacijom Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u trening centru u Staroj Pazovi. Selektor Toni Đerona je prema očekivanjima u okviru EHF nedelje nacionalnih timova pozvao okosnicu tima, ali i po ustaljenoj praksi dao šansu nekim novim, mladim i talentovanim licima da zablistaju dva i po meseca pre evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Jedan od dvojice debitanata na spisku A reprezentacije jeste Matija Nikolić, koji nije krio uzbuđenje što je deo državnog tima.

Izabrane vesti

”Kada sam video poziv iz Rukometnog saveza Srbije, nisam odmah poverovao. Nekako sam bio zbunjen jer ga iskreno nisam očekivao. Ovo je moj san od kad sam bio dete, od kada sam počeo da se bavim rukometom. Izuzetna mi je čast što sam u ovoj grupi igrača, što je neko prepoznao moj talenat i moju igru. Kada sam postao svestan poziva, bio sam srećan kao malo dete”, rekao je, od ovog leta rukometaš Vardara i nastavio: ”Osećam se odlično, srećan sam i uzbuđen. Jedva sam čekao da dođem, da vidim kako sve izgleda, momci su super, lepo su me dočekali. Neke od njih poznajem od ranije, dok su me ostali prigrlili kao da sam ovde stalan.”

Ekipu Tonija Đerone, koja će na predstojećem evropskom šampionatu biti u grupi smrti sa Mađarskom, Islandom i Crnom Gorom, će krajem aktuelne EHF nedelje odigrati dvomeč protiv reprezentacije Slovenije. Naravno, uzdanice Tonija Đerone pre svega će biti kapiten Nemanja Ilić, tandem pivotmena Marsenić - Pešmalbek, a Nikolić će kao igrač koji takođe nastupa na poziciji centralnog beka, čekati eventualne minute protiv Slovenaca.

”Ova ekipa je na okupu nekoliko prvenstava, više godina su zajedno zbog svojih izvanrednih rezultata. Nema puno novih lica te mi je zbog toga i veća čast i na neki način privilegija što sam ovde. Tu sam da se dokažem, da mogu da odradim svoj deo posla. Pritisak postoji, ali verujem da mogu da budem značajan faktor u ekipi. Upao sam u ovu grupu, treba da se priviknem, ali i da pokažem da zaslužujem da ovde i ostanem”, zaključio je Nikolić.


tagovi

Rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara